Traditioneel parket

Er zijn heel veel verschillende houtsoorten, type vloeren en manieren om een vloer te leggen. Een van de meest gebruikte is de traditionele manier. Denk hierbij aan visgraat verband, maar ook stroken, Hongaarse punt, vlechtverband, of tegelmotief. Dit worden ook wel eens patroonvloeren genoemd.

Veelal van dit soort vloeren worden verlijmd en gespijkerd aan een ondervloer. Dit word gedaan omdat het hout maar 6mm of 9mm dik is en niet op een betonnen ondervloer kan worden bevestigd. De betonnen ondervloer zal dus eerst bedekt moeten worden met spaanplaat of een mozaïek ondervloer. Daaroverheen zal de parketvloer worden gelegd met lijm.

vandervoort-parketvloeren-01
20190816_133359

Lamel en planken

Lamelparket is een zogenaamd samengesteld product. Lamelparket bestaat immers uit een toplaag en een onderlaag. De onderlaag van lamelparket bestaat uit een minder hard werkende laag. De toplaag is een “dunne” plank van massief hout. Beide lagen worden samengehouden door een lijmverbinding.

Lamelparket of zoals in de volksmond ook wel een “samengestelde vloer” heeft een toplaag van 2 tot 4 mm. In tegenstelling tot een massieve plankenvloer, zal lamelparket tot vele malen minder “werken”. Dit wil zeggen dat door de tussenlaag van de lamelplank, bestaande uit multiplex, de plank minder kan uitzetten in de breedte of kan schotelen.

Laminaat

Laminaat leggen is een van de meest voorkomende werkzaamheden die door een doe-het-zelfer is te volbrengen. Door de klik-systemen van tegenwoordig kan een kind de was doen. Meestal bijgesloten door een handleiding waarop stap voor stap wordt verteld waar te beginnen en hoe in een verband te leggen. D. van der Voort Parketvloeren kan deze klus ook voor u volbrengen. Met laminaatsoorten die bijna niet meer van echt hout te onderscheiden zijn en qua prijzen super voordelig.

laminaat

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan

0