Traditioneel parket

Er zijn heel veel verschillende houtsoorten, type vloeren en manieren om een vloer te leggen. Een van de meest gebruikte is de traditionele manier. Denk hierbij aan visgraat verband, maar ook stroken, Hongaarse punt, vlechtverband, of tegelmotief. Dit worden ook wel patroonvloeren genoemd.

Veelal van dit soort vloeren worden verlijmd en gespijkerd aan een ondervloer. Dit word gedaan omdat het hout maar 6mm of 9mm dik is en niet op een betonnen ondervloer kan worden bevestigd. De betonnen ondervloer zal dus eerst bedekt moeten worden met spaanplaat of een mozaïek ondervloer. Daaroverheen zal de parketvloer worden gelegd met lijm.

Kijk in ons portfolio naar de verschillende traditionele vloeren die wij al hebben gelegd.

Visgraat

Lamel parket

Lamelparket is een zogenaamd samengesteld product. Lamelparket bestaat immers uit een toplaag en een onderlaag. De onderlaag van lamelparket bestaat uit een minder hard werkende laag. De toplaag is een “dunne” plank van massief hout. Beide lagen worden samengehouden door een lijmverbinding.

Lamelparket of zoals in de volksmond ook wel een “samengestelde vloer” heeft een toplaag van 2 tot 4 mm. In tegenstelling tot een massieve plankenvloer, zal lamelparket tot vele malen minder “werken”. Dit wil zeggen dat door de tussenlaag van de lamelplank, bestaande uit multiplex, de plank minder kan uitzetten in de breedte of kan schotelen.

Kijk in ons portfolio naar de verschillende traditionele vloeren die wij al hebben gelegd.

lamel parket
opslagtent

Indien u de vloer wenst te vernieuwe in bewoonde situatie dan is het mogelijk om onze opslagtent te gebruiken voor het stallen van de meubels tijdens de werkzaamheden.

Meer informatie

0