Onderhoud
Onderhoud van uw vloer om een lange levensduur te garanderen
donderdag, april 19, 2018 Onderhoud

Onderhoud van uw vloer, zowel een houten vloer als laminaat en PVC, is belangrijk om een lange levensduur te garanderen. Wij verkopen diverse onderhoudsmiddelen voor gelakte, geoliede en waasvloeren. Tevens kunt u bij D. van der Voort Parketvloeren terecht voor onderhoudsmiddelen voor laminaatvloeren en PVC vloeren. Ook kunt u bij ons terecht voor het onderhouden van uw vloer dat u door ons kunt laten uitvoeren of een onderhoudsadvies..

 

Onderhoud van uw vloer

Na verloop van tijd en de intensiteit van het gebruik van uw houten vloer zal er enige slijtage optreden. Denk hierbij aan veel belopen plekken zoals keuken, zitgedeelte en doorgangen naar andere ruimtes in huis. Dit kan op tijd worden opgevangen door onderhoud te plegen aan uw vloer. Wanneer dit niet of nauwelijks gebeurt zal de lak of olie toplaag gaan slijten waardoor het hout kaal begint te worden. Ook zullen er kleine putjes in vloer kunnen verschijnen door bijvoorbeeld naaldhakken, Huisdieren en het spelen van uw kinderen. Allemaal hele normale verschijnselen en er moet tenslotte wel gewoon op uw vloer geleefd kunnen worden.

 

Optreden van slijtage

Wanneer er dermate slijtage optreed dat het hout vochtig kan worden door bijvoorbeeld indring na dweilen of de kale plekken worden zwart gelopen, is een laagje onderhoud niet meer voldoende en zal de vloer geschuurd moeten worden. Dit kan zelf worden gedaan door een machine te huren bij de bouwmarkt, echter is dit specialistisch werk. Wanneer de machine bijvoorbeeld niet goed is ingesteld, verkeerd schuurpapier wordt gebruikt of de wals niet op tijd van de vloer wordt gehaald zal de vloer dusdanig beschadigen zodat er delen moeten worden vernieuwd of zelfs onherstelbaar beschadigen. Gevolg is dan dat er meer kosten bijkomen dan berekend.

 

Het schuren van uw vloer

Het schuren van uw vloer is niet altijd een noodzakelijke handeling. Bedenk eens als u bijvoorbeeld gaat verhuizen. Er ligt al een houten vloer in het nieuwe huis maar u vindt de kleur totaal niet mooi. D. van der Voort Parketvloeren heeft alle ervaring en middelen om uw vloer op te schuren en een nieuwe kleur te geven. Door het gebruik van speciale kleurolie kunnen wij uw parketvloer van de gele kleur ontdoen en bijvoorbeeld een mooie white-wash laag geven. Of wilt u toch meer de bruine "cafe" look op uw vloer? Helemaal geen probleem. D. van der Voort Parketvloeren adviseert u graag over de mogelijkheden.

 

Na het schuren van uw vloer

Na het schuren is het tijd om de vloer weer te voorzien van een nieuwe beschermingslaag. Dit kan in een aantal vormen. De meest bekende is lakken. Wat veel mensen van vroeger nog weten, is dat de lak die op de parketvloer werd gerold heel erg stonk. Dat is tegenwoordig niet meer. D. van der Voort Parketvloeren werkt uitsluitend met lak op waterbasis. Ook kunt u kiezen voor een transparante hardwax olie laag. De olie zal meer in de houtnerf dringen waardoor er een natuurlijke uitstraling ontstaat. Ook voor kleurolie bent u bij D. van der Voort Parketvloeren aan het juiste adres.

Onderhouds Producten bij van der Voort Parketvloeren...
Onze webshop komt binnenkort online!
Ronde glijder met schroef
Viltglijder rond zijn gemaakt van stevige bruine viltglijder met dikke viltlaag en
schroefbevestiging. Geschikt om uw vloer te beschermen tegen het krassen van
stoelen en meubels met houten poten.
Stoel viltjes
Viltglijder rond zijn gemaakt van stevige bruine viltglijder met dikke viltlaag en
schroefbevestiging. Geschikt om uw vloer te beschermen tegen het krassen van
stoelen en meubels met houten poten.
Bona Parket Polish
Inhoud 1liter Bona Parket Polish D509 is een onderhoudsmiddel op
kunststofharsbasis ter bescherming van houten vloeren.
Fris laminaatreiniger
Fris laminaatreiniger is een geconcentreerd reinigingsmiddel
voor het verwijderd van vuil en vlekken op laminaat vloeren.
Osmo Onderhoudswas
Osmo Onderhoudswas is het onderhoudsmiddel voor behandeld
vloeren. Osmo beschermt uw vloer.
Lecol Easy Polish
Lecol OH41 Easy Polish Zijdemat is matglanzend, antislip en goed tegen vuil,
veegvast en rubberstrepen afstotend. Inhoud 1 liter.
Parketvloeren leggen
Door van der Voort Parketvloeren
Onderhoud van uw vloer
Door van der Voort Parketvloeren
Het schuren van uw vloer
Door van der Voort Parketvloeren